Inhalt:

V treh korakih do boljšega sluha

1. Test sluha in izbira slušnega aparata

Prvi znaki okvare sluha se neopazno »prikradejo« v naše življenje: televizijski ali radijski sprejemnik kar naenkrat nastavimo bolj na glas, v hrupnem okolju težje sledimo svojim sogovornikom.

Veliko ljudi več let odlaša, preden se odločijo, da bi opravili test sluha. Pa je pravzaprav tako preprosto: enostavno se naročite pri zdravniku otorinolaringologu ali opravite brezplačen in neobvezujoč test sluha v katerem od Neurothovih slušnih centrov – testiranje vam ne vzame veliko časa, poteka s pomočjo najmodernejše računalniške tehnologije, rezultate o vaši slušni zmožnosti pa boste prejeli zelo hitro.

Če se pri testu sluha pokaže, da imate okvaro sluha, lahko zdravnik otorinolaringolog določi vrsto in vzrok okvare, nato pa Neurothovi akustiki za sluh s pomočjo izčrpnega pogovora z vami poiščejo najboljšo rešitev za vašo okvaro sluha.

2. Pomerjanje, preizkušanje in zadovoljstvo strank 

Vsako uho je unikatno. Pri Neurothu zato vzamemo odtis ušesa in ga v laboratoriju s pomočjo najmodernejših, računalniško vodenih postopkov izmerimo. Nato izdelamo individualno prilagojene slušne aparate, ki se popolnoma prilegajo sluhovodu in so udobni za nošenje.

Pri prvem pomerjanju v Neurothovem slušnem centru akustik za sluh slušni aparat nastavi glede na občutljivost in potrebe posamezne stranke. Po določenem času privajanja na slušni aparat se akustik za sluh pogovori s svojo stranko o prvih izkušnjah in preveri prilagoditve slušnega aparata. Tako Neurothovi akustiki za sluh skrbijo, da je optimalno poskrbljeno za slušne potrebe naših strank. 

3. Redne kontrole

Da lahko več let zagotavljamo nemoteno in kvalitetno delovanje slušnih aparatov, jih morajo strokovnjaki v Neurothovem slušnem centru redno pregledovati. Neurothovi akustiki za sluh očistijo, vzdržujejo in pri tem pregledajo slušne aparate: te storitve so razumljivo brezplačne. Seveda pa je potrebno redno preverjati tudi sluh, zato je priporočljivo, da se po potrebi, najbolje pa enkrat letno, naročite na pregled pri svojem zdravniku, specialistu otorinolaringologije.