Inhalt:

Pogosta vprašanja

Splošno

Koliko slušnih centrov ima Neuroth?

Vsega skupaj ima Neuroth že več kot 230 slušnih centrov v sedmih evropskih državah: 120 in več v Avstriji, več kot 65 v Švici in Liechtensteinu, 21 v Nemčiji, 12 v Sloveniji, 7 na Hrvaškem in 2 v Franciji.

Kako lahko najdem slušni center v svoji bližini?

Aktualni seznam vseh Neurothovih slušnih centrov najdete pod točko Lokacije. Tam enostavno vnesete svoj kraj bivanja ali svojo poštno številko, program pa vam bo samodejno pokazal tiste slušne centre, ki se nahajajo v vaši bližini. Slušni center lahko iščete tudi glede na regijo.

Ali se moram dogovoriti za termin v slušnem centru?

Če gre le za kratek obisk, na primer zaradi menjave baterij, dogovor za termin ni potreben. Če pa želite svetovalni pogovor ali bi radi opravili test sluha, pa vam priporočamo, da se dogovorite za termin, da bi se izognili daljšemu čakanju. Pri tem lahko uporabite naš kontaktni formular ali pokličete neposredno v slušni center.

Kje lahko naročim knjižico z nasveti o sluhu?

Za to uporabite ta kontaktni formular – z veseljem vam bomo poslali vaš osebni izvod. Lahko pa si ga priskrbite tudi v enem od slušnih centrov. 

Kje lahko naročim aktualno izdajo revije za stranke Ljubi svoj sluh?

Za to uporabite ta kontaktni formular – z veseljem vam bomo poslali vaš osebni izvod. Lahko pa si aktualno izdajo revije ogledate tudi kot PDF na naši spletni strani.

več

Zaščita sluha

Kaj je hrup?

Hrup je nezaželen in moteč zvok. Glede na glasnost in lego tona je sicer objektivno merljiv, vendar ima kljub temu subjektivno vrednost. Po eni strani gre tu za naše navade, po drugi pa tudi za čustveno obarvanost zvoka. Otroško kričanje je za nekoga nekaj lepega, nekdo drug pa ga ne more prenašati. Hrup torej ni absolutna mera, ampak je v precejšnji meri odvisen od nas samih. Ali zvoki motijo ali ne, je odvisno od situacije, v kateri smo, ali od dejavnosti, ki jo opravljamo. Kdor ravno bere knjigo ali zelo skoncentrirano dela za računalnikom, bo občutljivo reagiral tudi na zelo tihe šume.

Je lahko hrup nevaren, tudi če ga nekdo ne doživlja kot takega?

Da, saj se prag tolerance stresa nezavedno dviga. Pri tem moramo ponovno ločiti med objektivno merljivim nivojem hrupa in lastnim doživljanjem. Pri dlje trajajoči izpostavljenosti zvočnim valovom od 85 decibelov naprej obstaja tveganje za zdravje. Na področju okrog 140 decibelov so že kratke izpostavitve hrupu nevarne, npr. pri strelih. Subjektivno doživljanje kakovosti hrupa pa prav tako igra pomembno vlogo. Moteči hrup prometa ima lahko psihosomatske posledice in povzroči telesna obolenja.

„Enkrat ni nobenkrat.“ Velja to tudi za hrup?

V določenih primerih je dovolj že en močan hrupni dogodek, da se sluh za vedno poškoduje. Pri tem gre lahko na primer za strel iz bližine, obisk glasnega diska ali eksplozijo. Opozorilni signal je tako imenovani temporary treshold shift – kratkotrajno zmanjšanje slišne meje. Obiskovalci diskotek to morda poznajo: pridemo domov in slišimo slabše, mogoče se pojavi celo žvižganje ali zvonjenje v ušesih. Čutne celice v ušesu so izčrpane in so dale začasno odpoved. To kratkotrajno zmanjšanje se v veliko primerih popravi samo od sebe – toda ne vedno. Enkrat poškodovan sluh se ne bo nikoli več regeneriral.

Kakšne učinke ima hrup na moj sluh?

Škoda zaradi hrupa je okvara sluha, ki jo je povzročila preobremenjenost s hrupom. Naglušnost zaradi hrupa je eden od najpogostejših vzrokov okvar sluha. Hrup lahko povzroči tudi tinitus, to so zvoki v ušesih, kot je žvižganje ali šumenje.

Poleg tega obstajajo tudi poškodbe, za katere je težko dokazati, da so posledice hrupa. Neprijeten in trajen hrup lahko povzroči telesne reakcij, kot so povišan krvni tlak, motnje koncentracije in spanja. Ti simptomi stresa slabijo imunski sistem in postanemo dojemljivejši za obolenja.

V kakšnih situacijah moramo zaščititi svoj sluh?

Skoraj ne obstaja hrupna situacija, za katero ne bi obstajala ustrezna zaščita sluha. Na strelišču, na izredno glasnih koncertih – v takšnih ekstremnih situacijah je vsekakor priporočljivo, da zaščitimo svoj sluh. Sicer pa je to odvisno od osebne občutljivosti in lastne zdrave pameti.

več

Kariera

Zanima me poklic akustika za sluh. Kje lahko najdem več informacij o tem?

Veliko uporabnih informacij lahko najdete na strani o karieri.

Kaj potrebuje akustik za sluh?

Neurothovi akustiki za sluh so resnično vsestranski. Obrtno znanje, tehnično znanje, poznavanje ljudi, zmožnost razumevanja težav naglušnih, torej empatije, in talent za prodajo – vse to združuje akustik za sluh pri svojem delu. Kot akustik za sluh testirate slušne zmožnosti naših strank in izbirate med številnimi Neurothovimi izdelki tiste, ki najbolje odgovarjajo individualnim potrebam strank. Poleg tega izdelujete individualne odtise sluhovodov in uhljev. Ko vaša stranka prejme slušni aparat, jo spremljate še naprej. Pri vprašanjih, težavah in za redne kontrole ste za svoje stranke kompetenten sogovornik.

Kako dolgo traja izobraževanje?

Izbraževanje za akustika za sluh lahko traja do dve leti. Med tem časom delate v slušnem centru in zbirate dragocene izkušnje v ravnanju s strankami.

Ali je izobraževanje financirano?

Verjamemo v naše zaposlene – zato z veseljem investiramo v njihovo prihodnost. Kombinacija notranjih tečajev pri Neurothu, zunanjih šolanj in prakse vam omogoča, da v kratkem času opravite temeljito izbraževanje. Vi doprinesete s svojo pridnostjo in zavzetostjo, ki sta značilni za Neurothove zaposlene, mi pa poskrbimo za vse ostalo.

Kateri drugi poklici so še možni pri Neurothu?

Od knjigovodstva do obračuna plač, od managementa kakovosti do laboratorijske tehnike, razvoja izdelkov in oglaševanja – pri Neurothu je možnosti za kariero res veliko. Pozanimajte se o prostih delovnih mestih ali pa nam kar pošljite prošnjo – veselimo se vas!

več

Akcije za stranke

Kje dobim informacije o aktualnih akcijah?

Če ste že Neurothova stranka, boste prejeli vse aktualne in za vas pomembne informacije po pošti. Še niste Neurothova stranka? Z veseljem sprejmemo vaše podatke in vam pošljemo kupone, informacije o akcijah in dogodkih itd.! Prosimo, uporabite ta formular ali nas pokličite na 01 422 84 23.

Kaj je Neurothov sluhmobil?

Neurothov sluhmobil - slušni avtomobil - pride v vse kraje, kjer ni naših slušnih centrov: potuje skozi Neurothove države in ponuja možnosti za posvetovanja in hitre teste sluha – in vse to v udobno urejenem kombiju, prav pred vašimi hišnimi vrati.

Kaj „počne“ Neurothov sluhmobil?

Naš sluhmobil nudi strankam in zainteresiranim možnost, da opravijo hiter test sluha ali se nezavezujoče posvetujejo. V le nekaj minutah tako prejmete uporabne informacije o stanju sluha – če želite, se lahko dogovorite tudi za termin v slušnem centru.

Kje se bo v kratkem ustavil Neurothov sluhmobil?

Aktualni seznam naslednjih terminov in krajev najdete tukaj.

Rad bi najel Neurothov sluhmobil za prireditev. Na koga naj se obrnem?

Lahko se pogovorite z zaposlenim v slušnem centru ali pa nas enostavno pokličete na 01 422 84 23. Veselimo se vašega povpraševanja!

več

Prireditve

Kaj točno je svet doživetij?

„Svet doživetij gospodarstva“ je združenje različnih podjetij, ki zainteresiranim obiskovalcev nudijo vpogled v njihova podjetja. Na obisku sveta doživetij obiščete nek obrat in izveste vse o njegovi zgodovini, izdelkih in storitvah.

Kaj si lahko ogledamo pri Neurothovem svetu doživetij?

Pri Neurothu obiščete našo lokacijo v Schwarzauu, kjer so pod eno streho proizvodnja, delavnice in tudi celotna logistika. Na ogledu izveste, kako je bilo osnovano naše s tradicijo bogato družinsko podjetje ter kako se je razvijalo, doživite proizvodnjo in se naučite veliko zanimivega o sluhu in razvoju slušnih aparatov. Obisk se konča s prijetnim druženjem, prigrizki in pijačami.

Kako dolgo traja ogled po Neurothovem svetu doživetij?

Ogled traja približno 90 minut.

Kje najdem aktualne termine za Neurothov svet doživetij?

Za termin se lahko dogovorite z našim oddelkom za oglaševanje. Na voljo smo vam na elektronskem naslovu: info@neuroth.si.

Koliko oseb se lahko udeleži enega ogleda?

Na enem ogledu lahko našo lokacijo obišče največ 50 oseb.

več

Medijsko središče

Ali si lahko prenesem datoteko z aktualno tiskovno mapo s podatki podjetja?

Da, na našem medijskem središču imate na razpolago našo aktualno tiskovno mapo kot PDF.

Ali lahko prenesem Neurothov logotip?

Tudi Neurothov logotip lahko na medijskem središču vidite in ga prenesete. Tukaj najdete vse uradne različice Neurothovih logotipov. Prosimo, upoštevajte pogoje uporabe na koncu strani.

Kje najdem aktualne tiskovne objave?

Na tej povezavi so shranjene vse tiskovne objave in so vam na razpolago za prenos.

Ali obstajajo tiskovne fotografije, ki jih je dovoljeno natisniti?

Da, tudi te najdete na tej povezavi. Brezplačen ponatis je možen, če imenujete Neuroth kot vir, podrobnejša navodila o tem najdete na koncu strani.

Kdo je kontaktna oseba za vprašanja za tisk?

Kontakt je g. Robert Lepener, direktor, ki se veseli vaših vprašanj. Kontakt: robert.lepener@neuroth.si; 041 285 221.

več

Navigacija po spletni strani

... vse o slušnih aparatih?

... vse o zaščiti sluha za zasebne stranke?

Povezava

... vse o zaščiti sluha za industrijo?

... pregled vseh Neurothovih storitev in servisov?

Povezava

... vse o proizvodnji slušnih aparatov in zaščiti sluha?

več

Dobavitelji

Kje najdem Neurothove aktualne pogoje poslovanja?

Aktualne veljavne pogoje poslovanja najdete tukaj:

Neurothu bi rad ponudil svoje storitve ali izdelke. Na koga naj se obrnem?

Prosimo, navežite stik z našim nabavnim oddelkom. Najdete nas na naslovu einkauf@neuroth.at

več