Inhalt:

Zgodba

13. decembra 1907 je Paula Neuroth, ki je sama trpela zaradi okvare sluha, s „specialno hišo za aparate za naglušne„ položila temeljni kamen za današnji Neuroth AG. Zaradi lastne prizadetosti so ji bili profesionalna pomoč z najmodernejšimi tehničnimi sredstvi ter nadpovprečni kriteriji kakovosti še posebej pomembni. Njena nečakinja Waltraud Schinko Neuroth je prevzela podjetje leta 1979 od svojega očeta Augusta Carla Neurotha. Že leta 1980 je bila odprta druga trgovina v Gradcu, kar je pomenilo začetek neprestane rasti podjetja. V naslednjih letih so sledila odprtja številnih slušnih centrov po državi, Neuroth pa je postal eden izmed najpomembnejših delodajalcev v Avstriji. Waltraud Schinko Neuroth skrbi za visoke Neurothove standarde pri kakovosti izdelkov in izobraževanju zaposlenih.

Od leta 2001 je podjetje, ustanovljeno pred več kot 100 leti, z več kot 65 slušnimi centri uspešno tudi v Švici in Liechtensteinu. V Sloveniji družinsko podjetje z avstrijske Štajerske od leta 2008 zastopa 12 slušnih centrov. Nazadnje so bili odprti tudi prvi slušni centri na Hrvaškem, v Nemčiji in Franciji. Poleg prodaje slušnih aparatov sodijo k podjetniškim področjem podjetja Neuroth še medicinska tehnika, izdelki za zaščito sluha in optika.

Družinska zgodba:

Lukas Schinko

Lukas Schinko (predsednik uprave) je od svoje matere Waltraud Schinko Neuroth prevzel predsedstvo uprave oktobra 2011. V podjetju je dejaven že od avgusta 2007, dokončal je šolanje za mojstra akustika. Pred svojim delom v podjetju je dokončal višjo tehniško šolo za elektrotehniko in si s tem pridobil dragoceno znanje s področja visokotehničnih slušnih aparatov. Od januarja 2009 je pomagal pri vodenju podjetja svoji materi Waltraud Schinko Neuroth in sestri Juliji Draxler Schinko kot prokurist, februarja 2010 pa je prevzel vodenje prodaje v družinskem podjetju.

Waltraud Schinko-Neuroth

Waltraud Schinko Neuroth je leta 1979 preusmerila pot podjetja in kmalu po prevzemu podjetja odprla slušne centre po vsej Avstriji. Leta 2001 je razširila delovanje podjetja tudi v Švico in Liechtenstein, leta 2008 v Slovenijo in leta 2011 na Hrvaško.

August Carl Neuroth

August Carl Neuroth je po drugi svetovni vojni prinesel domov, v Avstrijo, najnovejše svetovne tehnične dosežke. Neurothov slušni center je že takrat sodil med najmodernejša podjetja svojega časa.

Paula Neuroth

Paula Neuroth je sama trpela zaradi okvare sluha. Ali bolje rečeno zaradi tega, ker v njenem času ni bilo pomoči za tovrstne težave. Zato si je pomoč izdelala skupaj z možem Johannom Augustom izdelala kar sama. Leta 1907 je ustanovila "specialno hišo za aparate za naglušne J. A. Neuroth".