Inhalt:

Neuroth praznuje svetovni dan sluha!

Da bo naš sluh ostal zdrav

Nenehno in brez prestanka poslušati - to zmorejo le redki. Razen naš sluh, ki ga prepogosto podcenjujemo. Kdor slabo sliši, ne samo, da dojema okolico tišje. Veliko težje je, da povedanega ne razumejo. Zato je zelo pomembno, da prisluhnemo svojemu sluhu in zanj pravočasno poskrbimo. 

Pri tem lahko pomagajo trije nasveti:

1. Razviti močnejši občutek za sluh

Naš sluh deluje 24 ur na dan in je tako naš najpomembnejši čut, s tem pa ključ do uspešne komunikacije. Če imamo težave s sluhom, jih imamo tudi z medčloveškimi odnosi. Strah pred izgubo sluha pa ostaja še vedno zelo velik - čeprav so slušni aparati danes zelo majhni in je z njimi enostavno rokovati. 

2. Pravočasno začeti uporabljati slušne aparate

Redni pregledi sluha pri otorinolaringologu ali akustiku za sluh so pomembni. Dalj časa kot odlašamo z začetkom uporabe slušnih aparatov, težja je pot k boljšemu sluhu. Možgani namreč pozabijo na procese pri poslušanju in razumevanju govora.

3. Ušesa med vsakdanjimi aktivnostmi kar najbolje zaščititi

Ker postaja naš vsakdan vedno glasnejši, moramo svojim ušesom redno privoščiti počitek. Preventivno pri tem zelo pomagajo izdelki za zaščito sluha, ki so najbolj učinkoviti, če so izdelani po meri in prilagojeni določeni vrsti hrupa, ki smo mu izpostavljeni; od glasnih koncertov, dela v hrupnem prostoru, do lova.